|  Новини  | Съобщения  |  Електронна борса   |   Обяви  | 


 Клубът
  Адрес
  Правила

 Регион
  Пилоти
  География
  Настаняване
  Полети
  Спортове

 Информация
  Календар
  Бюлетин
  Метерология
 

 

Възможности за настаняване в района на гости.

Фото галериика

Враца - Мездра и планинският масив.

        Град Враца е в подножието на балкана. Геологически е разположена върху южния край на плочата определена като дунавска равнина. Областта е карстова осеяна с много пещери най-известната от които е "Леденика". Отвесните скални образувания край града от които е получил и името си се наричат "Вратцата" и са не само туристическа атракция но и мощен магнит за алпинистите. Уникалната геология, флора и фауна на района е определена за национален резерват "Врачански Балкан".
        Разполагаме и с няколко хотела в града и района, с "Курортен комплекс Леденика" в планината и планински хижи до ски влековете и на Връх Околчица. Всичко това максимум на 15км. от Враца или Мездра.

 

           Връх Околчица: Североизток и изток, 1060м надморска височина. Стартът е оборудван с две рампи за делтапланеристи, полосата за парапланеристи е камениста. До старта има шосе, района на старта е до историческата област Околчица и в непосредствена близост има леглова база (бунгала) с ресторант. 
Подножието на старта е леко за заход и кацане дори и за начинаещи, 390м надморска височина. 

            Склон Дърманци: Запад и северозапад, 400м надморска височина. Стартът е на склона над село Дърманци (до пътя Мездра-София) полосата за излитане е с много добър наклон и е леко камениста. До старта има черен път проходим за автомобили с средно високо окачване. 
Подножието на старта е леко за заход и кацане дори и за начинаещи, 230м. надморска височина. 

            Стартове над село Згориград в областта на "Курортен комплекс Леденика".

           Лифта изток и лифта юг ±30 градуса: Стартове с 1020м надморска височина до рампата на лифта, полосата е тревиста с добър наклон. Има и шосе с със 100м. земен път след отклонението за стартовете.                   
           Ретранслаторна Кула над с. Згориград: Северен  с 1120м надморска височина, полосата е тревиста с добър наклон. До старта има шосе и 50м. земен път.
В подножието на стартовете е село Згориград с ограничени зони за заход и кацане на начинаещи, 480м. надморска височина.

            Стартове над село Лютаджик в областта на "Курортен комплекс Леденика".

          Вилата на АЕЦ: Запад и югозапад, 1120м надморска височина. Стартът е на склона югоизточно над село Лютаджик полосата за излитане е къса с добър наклон и завършва с урва . До старта има шосе и 50м. черен път трудно проходим за автомобили с средно високо окачване.
          Връх Стрешаро: Запад и югозапад, 1050м надморска височина. Стартът е на склона по билото югоизточно от Стрешаро, източно над село Лютаджик полосата за излитане е тревиста с добър наклон и голяма дължина . До старта има шосе и 1500м. черен път трудно проходим за автомобили с средно високо окачване.
 Подножието на стартовете са поляните около селото, лесно е за заход и кацане дори и за начинаещи, 390м надморска височина.

За допълнителна информация и съдействие осъществете контакт с клуба или някой от неговите членове.

Ще генерирате EMail с въпрос или отзив до WebMaster на този сайт. EMail за контакт с Webmaster или на GSM:+359 887469554.